20. avgust 2009

Končno časopis na internetu

Pred nekaj dnevi sem pisal o tem, zakaj potrebujemo dnevne časopise in kakšni bi morali biti na internetu. In tole, kar je naredil Robert Klinc, je prekleto blizu (Kudos Robi!):



Brskalnik si morate nastaviti tako, da PDF prikazuje v svojem oknu. In nekateri brskalniki to počnejo z manj navlake. Na sliki je Safari.

Če si pa želite podobnega udobja s časopisom kot z glasbenimi štiklci na iPodu, je rešitev par klikov naprej. Namestite dodatek Down Them All za Firefox, pretočite vse PDFje v mapo in jo odprite v Finderju:



Če to ni cool!

časopisi.prooject.net je največ, kar je bilo na slovenskem narejenega, da se časopis kot končen, urejen, klasičen prerez skozi dan, približa generaciji, ki je vajena samo še klikanja skozi nepregledne labirinte interneta in novičk, ki se za prostor na zaslonu borijo z navlako menijev, orodjarn, reklam in komentarjev. In da tako morda preživi v obliki, kot je obstajala zadnjih nekaj sto let. Robert je to naredil z levo roko. Kaj bi šele lahko naredili časopisi, če bi se malo potrudili.

In taka je zdaj moja začetna stran na Safariju (ki ga uporabljam samo za novice):