13. avgust 2008

Zavist (2): Bogati svinjajo

Richest 10% create bigger ecological footprint:
The richest 10 percent of Canadians create a bigger ecological footprint – a whopping 66 percent higher -- than the average Canadian household, says a new study by the Canadian Centre for Policy Alternatives (CCPA). The study, Size Matters: Canada’s Ecological Footprint, By Income, is the first Canadian study to link national income and consumption patterns with global warming. “When we look at where the environmental impact of human activity comes from, we see that size really does matter,” says Hugh Mackenzie, CCPA research associate.
Zato, da ugotoviš, da bogati več potujejo, imajo večje avtomobile in stanovanja, je pa res treba narediti študijo! Edini motiv take študije je, da se na zadnja vrata, pod krinko podnebnih sprememb šlepajo komunistične ideje. Da bi vsi vsega imeli enako. Oz. kot sem rekel danes za Ekspres:
V politiki podnebnih sprememb sta dve skrajnosti. Prva skrajnost vidi v podnebnih spremembah še en dokaz o temeljni zgrešenosti tržnega gospodarstva in potrošniške družbe. V njih vidi izgovor za to, da ljudi prisili k odpovedovanju, jim odreka udobje, jih dela vse enake - vsaj kar se pravic do onesnaževanja tiče - uvaja administriranje, intervenira v gospodarstvu in komandira cele industrijske veje, vse pod plemenitim izgovorom, da rešuje planet. Druga skrajnost pravi, da človek prispeva samo 3% vseh toplogrednih izpustov, da gre za cikle v delovanju sonca, da se končuje mini ledena doba in da če nam pa res ne bo všeč, da je malo topleje, bomo pa pomagali kakemu svetovnemu ognjeniku do eksplozije, pa bo prah shladil planet.
Upam, da bomo v Sloveniji našli soglasje zunaj obeh skrajnosti.