6. marec 2011

Kako udobno tvitati iz iPada

Če kaj zanimivega preberemo, tviteraši to radi priporočimo svojemu družabnemu okolju. Kljub programčkom še vedno veliko beremo v brskalnikih, zato je orodje za udobno tvitanje ven iz brskalnika pomembno. Na desktop brskalnikih se to uredi z bookmarkleti - kratkimi programčki v JavaScriptu, ki so shranjeni med zaznamki. Tule je en tak bookmarklet.

Težava z bookmarkleti na iPadu je, da se jih ne da iz spletne strani potegniti med zaznamke ali v vrstico orodnimi zaznamki (boomarks toolbar). Malo se je treba potruditi:
  1. V programčku Settings v razdelku "Safari" nastavite tako, da prikazuje orodno vrstico ("always show bookmarks bar" damo na ON).
  2. V Safariju naredite nov zaznamek, lahko kar na tole stran. Sistenete na Add Bookmark, spremenite naslov zaznamka npr. v "Tweet!", kategorijo v Bookmarks Bar, URL pa za zdaj pustite pri miru.
  3. Označite in skopirate tole besedilo:


  4. V Safariju se prebijete do Bookmarks Bar, Edit, se odločite, da bi popravili tisti "Tweet!" bookmark in mu v drugo polje, link na blog.zturk.com prepištete s tem, kar ste pravkar skopirali.
  5. Gotovo.
Potlej samo še odprete ne stran, pobarvate neko besedilo, ki bi ga citirali, stisnete na bookmark "Tweet!" v orodni vrstici in Safari bo odprl novo okno, kjer bo pripravil obrazec za to, da članek s tem citatom posredujete na enega ali več vaših Twitter računov ali pa na Facebook.




Posredujte kaj branja vrednega!

Literatura in več informacij: Tale stran.