9. junij 2007

Tednik 23

  • ponedeljek - kolegij SVR, sprejem generalnega sekretarja UNIDA, sestanek z ministrstvom za kulturo v zvezi z lizbonsko strategijo, nastop na Bledu - eSilk and eAmber Road ("message: Marco Polo je bil predvsem biznismen"), sestanek z dr. Potočnikom.
  • torek - 5:30 od doma na Brnik, VIP prehod meje (nič posebnega, samo kasneje se lahko pride), v Bruselj, novi Canadair, skoraj stojna višina, sestanek s Portugalci in Komisijo, nato nastop na SME Days 2007, sogovornik tudi šef R&D Microsofta (message: "mala podjetja še bolj kot velika potrebujejo svobodno gospodarsko okolje, manj države, več izbire. ICT je njihovo orožje."), poročilo na EurActiv, sestanek o LS s predstavniki treh največjih skupin v parlamentu EU na temo lizbonske strategije, čakanje na letalo, spet VIP prehod, brez duty-free-ja! Adria z 90 min zamude! Boeing. Cinik v meni: "Živost Evropska ideje dokazujejo vedno večja letala v Bruselj". On-line še govor na Knjiga na Slovenskem.
  • sreda - 01:00 prihod domov. Sprejem enega veleposlanika. Interni sestanki.
  • četrtek - seja vlade, delovno kosilo s kolegom ministrom, potem pozdravim ustanovitev Slovenskega društva za trajnostni razvoj na Bledu ("ne predstavljam si, da bi se z razvojem in s trajnostnim razvojem ukvarjali ločeno" spič bom še kdaj uporabil), zvečer okrogla miza Regionalizacija Slovenije v Novi gorici ("regije morajo pomeniti manj države, več odločitev bližje ljudem").
  • petek - interno usklajevanje zakonskega predloga na relaciji SVR, MF, MŠŠ, SVRL in MDDSZ. Priprava gradiv za naslednji teden.
  • sobota - Blogres ("skupnost blogerjev je primer TTT skupnosti - tehnologija je pritegnila talente, ostali bodo, dokler bo toleranca"). Posneli so mi samo audio. Vrtali vame, kdaj bo cela vlada blogala in ali šef loči med blogom in forumom (odgovor "a je res taka epohalna razlika?" zavil v celofan). Pokosil travo. Iskal grad Kodeljevo in klel povojni urbanizem. Našel. Nič dogajalo.
  • nedelja - zaželel si špagete česen-olje. Na mizo jih dobil s tržaško omako. Yuck! Dežuje. Ni treba na hrib.