1. februar 2013

Ne, ni mi hudega

Odkar pišejo o meni, tisku verjamem še dosti manj, kot sem mu prej. Nazadnje se me je v nedeljskem slogu privoščil neki B.P. iz Lady:



Nihče si ni opomogel

Svoje premoženje sem prijavil protikorupcijski komisiji. Finance so ugotovile, da sem najbolj neumen bogat minister. Denacionalizacije je v tem premoženju cca. 10%. Mama je tudi dobila nazaj nekaj gozdov in ji kaka sečnja sem in tja izboljša pokojnino. Ne vem, kdo drug bi bil sicer "družina, ki si je opomogla", ker nimam ne bratov, ne sester, ne bratrancev, ne sestričen, ne stricev, ne tet.

Tudi ne izhajam iz nikakršne "verske družine". Pa ne, da bi se bilo tega treba sramovati, ampak ne vem za prav nikogar, iz še tako daljnega sorodstva, ki bi bil duhovnik. Deda po očetovi in mamini strani sta bila pred vojno bližje liberalcem kot Ljudski stranki. Grem pa vsaj za praznike k maši. In?

Sem bogat!

Je pa res, da sem bogat. Tudi ko sem bil še mladi raziskovalec in sem imel nekaj sto nemških mark plače, kot tudi zdaj, ko sem minister, sem vedno zaslužil več, kot sem si želel potrošiti.