23. julij 2010

Klik?

Dolgo sem bil naivno prepričan, da eno banko je pa že fino, da imamo v slovenskih rokah. Ampak ne vem, kolikokrat nam je treba povedati ...
Thus far, only German property lender Hypo Real Estate and Slovenia’s Nova Ljubljanska Banka look certain to fail, while Spanish newspaper El Pais reported today that several of Spain’s savings banks will fail the tests and need a capital injection. (vir)
Nova Ljubljanska Banka d.d., Slovenia’s largest bank, needs to raise 600 million euros ($771 million) in fresh capital as it struggles to pass a stress test of 91 European banks by the European Union this week.(Bloomberg)
Nadzorni svet NLB je upravi banke naložil, naj za september skliče skupščino in pripravi predlog za dokapitalizacijo NLB v višini 400 milijonov evrov. NLB je tudi v prvem polletju 2010 poslovala z izgubo. (24ur)

... da bomo razumeli, da ne znajo upravljati z NLB. Banka streže apetitom politike, podpira in rešuje finančno zavožene projekte, daje tajkunska in politično motivirana posojila, davkoplačevalci jo pa vsake toliko saniramo.

Kdor misli, da je v nacionalnem interesu, da je NLB v slovenskih rokah, naj da denarnico tja, kjer ima jezik in naj jo kupi s svojim denarjem. In potem naj kar še enkrat glasuje je to politiko, da bo z njegovo naložbo umno kmetovala.