17. september 2008

"Politiki ste jebena stranka"

Na svojem blogu je Marko Crnkovič napisal tole, kar se mi zdi vredno posebne teme:
Politiki so izvzeti iz tega, da se jim ne sme delati krivice, ker imajo druge privilegije – pa naj so ti privilegiji še tako povezani z odgovornostmi. Bojim se, da je to tisto, kar Janša ne šteka ali recimo Rupel. Lahko jima cel svet dela krivico, pa se nimata pravice razburjat (...) Politiki ste jebena stranka. To je edino, kar vas dela človeške.
Ne Marko, prav razburjanje in tudi vsaka druga čustva nas delajo človeške. Oziroma nas nič ne delajo. Smo človeški. Vsi. Samo da bi nekateri iz politike naredili igro, v kateri ni čustev, v kateri ni značajev, v kateri je samo dobro v naprej zrežirana in pred ogledalom izvežbana igra. Gre zato, ali imamo raje, da človek pač reče, da "sloni letijo v nebo" ali pa da reče, "da ima vsak pravico do svojega mnenja".

In kakšne privilegije imamo politiki? Plača ni nič posebnega. Delavnik je 24 ur. Vsak, ki ima pet minut časa si lahko obte briše čevlje. Povsod, kjer se pojaviš te čakajo fotografi, da si boš povrtal po nosu, zazehal ali smuknil v BMW z blondinko ...

WTF (evo, to je bilo ravnokar človeško, sem že hotel zbrisat, ampak ko ravno o človeškosti teče beseda :-), tako, kot se boste obnašali s politiki, take boste pa dobili. Ali pa bodo ostali v kuhinji samo tisti, ki jih vročina ne moti, imajo dovolj debelo kožo in zamašen nos, ne znajo v življenju početi nič drugega, ali pa si pod mizo res najdejo privilegije, da se jim vse to splača, ali pa so tam zaradi svojih naivnih idealov, prepričanj ali ideologije.

Izbirate še preden sploh greste na volitve!