2. september 2008

Partija Patria

Moja prva pot na mednarodno znanstveno konferenco, leta 1990, je bila prav na Finsko. Na Finski TV sem gledal Pekrske dogodke. Na Finskem imam nekaj dobrih kolegov, prijateljev, sodelovali smo pri projektih, pisali skupne članke. Cenimo in spoštujemo drug drugega. Radi so prihajali v Slovenijo, jaz pa na Finsko.

Ne vem, kako me bodo gledali po TV oddaji o patriah. Sramota!

V najslabšem primeru smo banana republika, kjer se za posel podkupi nikogar drugega kot predsednika vlade, v najboljšem pa deželica politikantov, ki so za malce boljši volilni rezultat pripravljena državo vleči skozi blato po vsej Evropi. Pravzaprav ne vem, kaj je slabše.

Če imajo gospodje Kos, Cvikl in drugi kak dokaz, potem bi naredili moško potezo, če bi se najavili v kabinetu predsednika vlade, mu vrgli papirje na mizo in zahtevali odstop. Če ne bi hotel, seveda sledi impeachment. In bi bila zadeva urejena tako kot se spodobi.

Če pa tega nimajo, potem bi bili pred novinarji resnih držav modro tiho. Vpletanje Sanaderja in Hrvatov v naše zdrahe je del balkanske folklore in tam to razumejo. Finska je pa druga zgodba.