27. avgust 2008

Naj politik sploh piše?

Moja protikandidatka v Šiški je Katarina Kresal. Nekje je izrazila prepričanje "da so novinarji mnogo boljši pisci člankov kot politiki." To je vsekakor zanimiva ugotovitev za osebo, ki so ji samo v Financah objavili 23 člankov.

Ampak za diskusijo na blogu in med blogarji je vseeno zanimivo bistvo sporočila, namreč, naj pišejo novinarji, ne pa politiki. Naj piše nekdo, ki opazuje, ne pa nekdo, ki je v jedru stvari. Ali niso prav blogi pisanje tistih, ki so v središču, pa česarkoli že? Ali ni zapis, ki ga v papirnem mediju zapiše politik vendarle analogen temu, kar se dogaja na blogih. Ali je dejstvo, da politik piše blog, dobro, če bi pa nekaj podobnega objavil na papirju, je pa to slabo?

Prilizovanje je sicer mogoče razširiti tudi na blogarje. Politik Tapata je med drugim izrazil tudi prepričanje, da so blogarji so mnogo boljši blogarji od politikov. Ja so. Mnogi! Ampak dragocena je pestrost v mozaiku. In v ta mozaik politiki lahko prispevajo bistvene kamenčke. To bi pravi liberalci morali razumeti.