4. november 2014

Kurator

Vedno znova sem presenečen, da ljudje internet še vedno berejo tako, da skačejo od portala do portala in klikajo, kaj je novega. Tako kolobarijo med spletnimi stranmi časopisov in revij, televizij, blogov ter agregatov kot so npr. Novice Jutro.

Obstaja boljši način

Že dobra štiri leta redno uporabljam aplikačko Flipboard. Je najbolj udobno in najbolj uporabljano orodje, s pomočjo katerega na tablicah berem članke, komentarje in novice.

Kaj zvem tudi s pomočjo bralnika Feedly in seveda Twitterja. Zadnje mesece Flipboarda ne uporabljam samo za branje, ampak tudi za to, da "mestu in svetu" priporočam, kaj bi veljalo prebrati.

Kurator dveh "časopisov"

FlipFlop Global vsebuje dobro angleško, FlipFlop Slovenija pa kvalitetno slovensko branje. Vsak ima okrog 1500 naročnikov, kar pomeni, da se tak način urejanja vsebin tudi v Sloveniji prijemlje.

Spodaj sta oba časopisa, ki ju seveda lahko berete tudi na osebnem računalniku:

View my Flipboard Magazine.

View my Flipboard Magazine.

Če imate tablico ali telefon z nekaj večjim zaslonom, se stvari od začetka lotite tako:

  1. Namestite aplikačko (svetovljani bi rekli "ep") Flipboard.
  2. Seznanite jo s svojo twitter in facebook identiteto. Meni je dostopen preko rdečega zavihka v zgornjem desnem vogalu.
  3. To vam da možnost, da ti dve omrežji, ali pa smo branje, ki se na njih pojavlja, berete preko Flipboarda - torej dodajte sekciji iz družabnih omrežij.
  4. Poiščete npr. Žiga Turka in njegove Flipboard revije in jih dodate.
  5. Dodate twitter liste ... npr. zzturk/
  6. Dodate karkoli vam že Flipboard ponuja.