17. december 2012

Da laž ne bi postala resnica

Spoštovana Ranka Ivelja je zapisala:
Tako kot so bili razmeroma slabi rezultati raziskave PISA 2009 božji opomin prejšnjemu ministru Igorju Lukšiču, ki je trdil, da je slovenska šola odlična in se zato sploh ni dobro z njo preveč ukvarjati, tako so rezultati TIMSS in PIRLS božji opomin Turku, ki trdi ravno obratno – da je slovenska osnovna šola slaba glede na »razkošne« standarde in normative.
Ker večkrat ponovljena laž postane resnica in ker mi začenjajo celo prijatelji svetovati, naj ne govorim, da je šola slaba, spoštovano Ranko Ivelja sprašujem:
  1. Kdaj in kje sem trdil, da je naša šola slaba? Prosim jo, da navede primarni vir, torej moj tvit, blog, sporočilo za javnost MIZKŠ, magnetogram ... Da je kdo rekel ali napisal, da sem rekel, ne šteje. Jaz seveda lahko hitro najdem kar nekaj citatov, ko sem trdil, da ni slaba.
  2. Kaj konkretnega je to ministrstvo storilo v pomoč zasebni pobudi v šolstvu? V katerem ukrepu obstoječega zasebnega šolstva ni obravnavalo z natanko enakimi vatli kot javnega. Če sem sodi moj obisk tudi na waldorfski šoli v Ljubljani, naj v zagovor povem, da je stavbo te zasebne šole gradil MOL in ne ministrstvo.